web analytics

VSO beoordelen

VSO beoordelen

Vaststellingsovereenkomst (vso) voor ontslag met wederzijds goedvinden

Als een werknemer en een werkgever niet meer met elkaar verder willen, is er de mogelijkheid voor ontslag met wederzijds goedvinden. De werknemer en werkgever spreken dan met elkaar af onder welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst (vso) voor ontslag met wederzijds goedvinden.

In deze vaststellingsovereenkomst wordt bijvoorbeeld geregeld wat de laatste werkdag is en of er tot die laatste werkdag ook daadwerkelijk gewerkt moet worden. Ook kan in de vso bepaald worden of er een ontslagvergoeding (transitievergoeding) wordt betaald aan de werknemer en, zo ja, hoe hoog die dan is.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van wat er in een vso geregeld kan (en soms geregeld moet) worden.

Vaststellingsovereenkomst (vso) voor ontslag met wederzijds goedvinden.
mr. S. (Sander) Penning.

WW-uitkering

Denk je na over ontslag met een vaststellingsovereenkomst voor ontslag met wederzijds goedvinden? Ben je daarover misschien zelfs in gesprek met je werkgever? Bedenk dan dat dit ook gevolgen kan hebben voor je recht op een WW-uitkering.

Is het voor jou belangrijk om je recht op een WW-uitkering te behouden? Teken dan nooit zomaar een vso. Een WW-uitkering is ook mogelijk met een vso, mits dit in de vso goed is geregeld.

Belangrijk is bijvoorbeeld dat het initiatief van het ontslag bij de werkgever ligt en dat dat ook duidelijk is vermeld in de vso. Ook moet goed gekeken worden naar de datum van beëindiging van het dienstverband.

Wilt je je recht op een WW-uitkering behouden? Dan is het heel belangrijk dat je de aangeboden vso laat beoordelen/controleren door een ervaren jurist.

VSO beoordelen/controleren is meestal kosteloos

Het beoordelen van een vso en onderhandelen over de voorwaarden met je werkgever kan meestal gratis. De meeste werkgevers zijn namelijk bereid de juridische kosten te betalen. Dat is ook wel zo eerlijk. De werkgever beschikt namelijk bijna altijd over HR-medewerkers of juristen die hem kunnen adviseren. Een werknemer heeft die luxe niet.

Vaak heeft de werkgever al gezegd dat hij de juridische kosten wil dragen. Als dat niet zo is, kan ik even contact met je werkgever opnemen om te vragen of hij de kosten wil dragen. Uiteraard doe ik ook dat gratis en vrijblijvend.

Mocht je werkgever echt de kosten niet willen dragen, dan zijn er vaak nog wel andere mogelijkheden waarmee ik uw vso gratis of tegen zeer lage kosten kan beoordelen. Dat zal ik dan met u bespreken.

VSO op papier? Foto's maken, uploaden, klaar!

Heb je je vso per e-mail ontvangen? Mail hem direct aan info@penningrechtsbijstand.nl

Voeg hieronder de vso als bijlage bij. Klik op "Bestand kiezen" of "Bladeren". Je kunt dan direct een foto van de eerste pagina van de vso maken. Klik daarna op volgende om de volgende pagina's van de vso toe te voegen.

Heb je de vso op papier ontvangen?

Ga dan met met je telefoon naar deze website. Maak van iedere pagina van de vso een aparte foto en klik daarna op uploaden.

Voor iedere pagina van de de vso klik je op:

Bestand kiezen -> foto maken -> uploaden -> klaar!

Heb je de vso digitaal ontvangen? Bijvoorbeeld per e-mail?

Dan kun je de vso eenvoudig aan mij mailen: info@penningrechtsbijstand.nl

Uploaden via deze pagina kan ook via het formulier:

Bestand kiezen -> vso invoegen -> uploaden -> klaar!

En dan?

Zodra ik je vso heb ontvangen, zal ik hem meestal nog dezelfde dag beoordelen. Daarna neem ik contact met je op en bespreken we samen je wensen en de mogelijkheden.

Onderhandelen over de voorwaarden

Vertel mij wat je wilt. Bijvoorbeeld onderhandelen met je werkgever over de voorwaarden.

Bijna alle voorwaarden in de vso zijn onderhandelbaar. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de ontslagvergoeding of het uitbetalen van je openstaande vakantiedagen. Maar ook de datum van beëindiging van je arbeidscontract en het mogen houden van je telefoon van je werk.

Samen bespreken we wat je wilt bereiken en hoe ik je daarbij kan helpen.

Hoe gaat het dan verder?

Als ik weet wat je wensen zijn, zal ik contact opnemen met je werkgever. Ik zal de vso met hem/haar bespreken en onderhandelen over de voorwaarden.

Daarna neem ik weer contact op met jou en bespreken wij de reactie van je werkgever. Als je nog niet tevreden bent over het (nieuwe) voorstel van je werkgever, neem ik weer contact op met hem/haar.

Alles doen we stap voor stap.