web analytics

VSO beoordelen

Beoordelen vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst (vso) voor ontslag met wederzijds goedvinden

Als een werknemer en een werkgever niet meer met elkaar verder willen, is er de mogelijkheid voor ontslag met wederzijds goedvinden. De werknemer en werkgever spreken dan met elkaar af onder welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst (vso) voor ontslag met wederzijds goedvinden.

In deze vaststellingsovereenkomst wordt bijvoorbeeld geregeld wat de laatste werkdag is en of er tot die laatste werkdag ook daadwerkelijk gewerkt moet worden. Ook kan in de vso bepaald worden of er een ontslagvergoeding (transitievergoeding) wordt betaald aan de werknemer en, zo ja, hoe hoog die dan is.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van wat er in een vso geregeld kan (en soms geregeld moet) worden.

WW-uitkering

Bent u van plan ontslagen te worden middels een vaststellingsovereenkomst voor ontslag met wederzijds goedvinden? In veel gevallen is het belangrijk om uw recht op een WW-uitkering te behouden. Dit is mogelijk, mits dit goed geregeld is in de vso.

Belangrijk is in ieder geval dat het initiatief van het ontslag bij de werkgever ligt en dat dat ook duidelijk is vermeld in de vso. Verder moet ook duidelijk in de vso vermeld staan dat de werknemer niets te verwijten valt m.b.t. het ontslag.

Wilt u uw recht op een WW-uitkering behouden? Dan is het heel belangrijk dat u de aangeboden vso laat beoordelen/controleren door een ervaren jurist.

VSO beoordelen/controleren is meestal kosteloos

Het beoordelen van een vso kan bijna altijd gratis. Dat wil zeggen: de meeste werkgevers zijn bereid de kosten van het controleren van de vso te dragen. U kunt daarom altijd vrijblijvend contact met mij opnemen als u een vso aangeboden krijgt van uw werkgever. Vaak heeft de werkgever al tegen u gezegd dat hij de kosten wil dragen. Als dat niet zo is, kan ik (als u dat wenst) even contact met uw werkgever opnemen om te vragen of hij de kosten wil dragen. Uiteraard doe ik dat gratis en vrijblijvend.

Mocht uw werkgever echt de kosten niet willen dragen, dan zijn er vaak nog wel andere mogelijkheden waarmee ik uw vso gratis kan beoordelen. Dat zal ik dan met u bespreken.

VSO ontvangen, wat nu?

Heeft u een vso ontvangen van uw werkgever? Bel mij dan gerust voor de mogelijkheden.

U kunt ook nu meteen onderstaand formulier invullen en de vso bijvoegen. Ik zal de vso dan eerst even globaal beoordelen, waarna ik contact met u opneem en uw wensen en de mogelijkheden met u bespreek.

Vul onderstaand formulier in en voeg de vso als bijlage bij.
Vaststellingsovereenkomst (vso) voor ontslag met wederzijds goedvinden.