web analytics

Wat als mijn loon niet wordt betaald?

Een werkgever moet het loon op tijd betalen

In uw arbeidscontract staat waarschijnlijk wanneer uw werkgever uw loon moet betalen. Dit moet hij op tijd doen. Betaalt uw werkgever uw loon niet of niet op tijd? Of betaalt uw werkgever u te weinig loon? Dan heeft u al snel recht op een wettelijke verhoging en op wettelijke rente.

Wettelijke verhoging is een boete die de werkgever aan u moet betalen vanaf de vierde werkdag dat hij het loon te laat betaalt. Deze wettelijke verhoging is maximaal 50% van het achterstallige loon. De rechter kan de wettelijke verhoging eventueel verlagen (matigen) tot een bedrag dat hij redelijk vindt, vaak 25 of 10%.

Als uw werkgever te laat is met het betalen van uw loon, heeft u ook recht op wettelijke rente. De rente wordt berekend vanaf de datum waarop het loon verschuldigd is geworden. De rechter kan dit bedrag niet verlagen (matigen).

Loonvordering

Is uw werkgever te laat met uw loonbetaling? Stuur hem dan een e-mail of brief. Verzoek uw werkgever uw loon te betalen, inclusief eventuele wettelijke verhoging en wettelijke rente.

Weigert uw werkgever uw loon (volledig) te betalen? Of reageert hij niet op uw e-mail of brief? Neem dan direct contact met mij op. Ik zal dan namens u uw loon gaan invorderen. Dit kan vrijwel altijd gratis, omdat de kosten van de loonvordering worden verhaald op uw werkgever.

Wacht niet te lang

U heeft best lang de tijd om achterstallig loon te vorderen van uw werkgever. Om precies te zijn: 5 jaar nadat uw werkgever verplicht was uw loon aan u te betalen. U kunt deze termijn verlengen door binnen deze termijn een aangetekende brief te sturen aan uw werkgever, waarin u aanspraak maakt op het achterstallige loon. Er begint dan opnieuw een termijn te lopen van 5 jaar.

Komt u er niet uit met uw werkgever? Laat het mij weten en ik laat u weten wat ik voor kan doen. Uiteraard gratis en vrijblijvend.

euros, money, pay-427531.jpg