web analytics

Wat als mijn loon niet wordt betaald?

Een loonvordering indienen

Een werkgever moet het loon op tijd betalen

In je arbeidscontract staat waarschijnlijk wanneer je werkgever uw loon moet betalen. Dit moet hij op tijd doen. Betaalt je werkgever je loon niet of niet op tijd? Of betaalt je werkgever te weinig loon? Dan heb je al snel recht op een wettelijke verhoging en op wettelijke rente.

Wettelijke verhoging is een boete die de werkgever aan jou moet betalen vanaf de vierde werkdag dat hij je loon te laat betaalt. Deze wettelijke verhoging is maximaal 50% van het achterstallige loon. De rechter kan de wettelijke verhoging eventueel verlagen (matigen) tot een bedrag dat hij redelijk vindt, vaak 25 of 10%.

Als je werkgever te laat is met het betalen van je loon, heb je ook recht op wettelijke rente. De rente wordt berekend vanaf de datum waarop het loon verschuldigd is geworden. De rechter kan dit bedrag niet verlagen (matigen).

Loonvordering indienen

Loonvordering

Is je werkgever te laat met je loonbetaling? Stuur hem dan meteen een e-mail of brief. Verzoek je werkgever je loon te betalen, inclusief eventuele wettelijke verhoging en wettelijke rente.

Weigert je werkgever je loon (volledig) te betalen? Of reageert hij niet op je e-mail of brief? Neem dan direct contact met mij op. Ik zal dan namens jou je loon gaan invorderen. Dit kan vrijwel altijd gratis, omdat de kosten van de loonvordering worden verhaald op je werkgever.

Wacht niet te lang

Je hebt best lang de tijd om achterstallig loon te vorderen van je werkgever. Om precies te zijn: vijf jaar nadat je werkgever verplicht was je loon aan je te betalen. Je kunt deze termijn verlengen door binnen deze termijn een aangetekende brief te sturen aan je werkgever, waarin je aanspraak maakt op het achterstallige loon. Er begint dan opnieuw een termijn te lopen van vijf jaar.

Kom je er niet uit met je werkgever? Laat het mij weten en ik laat je weten wat ik voor je kan doen. Uiteraard gratis en vrijblijvend.