web analytics

Beroep niet tijdig beslissen

Beroep niet tijdig beslissen

Bij aanvragen en bezwaarschriften waar u al lang op wacht.
Wacht u al erg lang op een beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift? Misschien zelfs al meerdere maanden? Dit is vaak niet nodig. De overheid moet namelijk beslissen binnen een wettelijke termijn.

Als u al lang wacht, kunt u de rechtbank vragen om de overheid een dwangsom op te leggen voor iedere dag dat u nog langer moet wachten.

Eerst dient u de overheid (gemeente, provincie, ministerie, UWV of andere instantie) een ingebrekestelling te sturen. Daarna kunt u naar de rechtbank en een zogenaamd beroep niet tijdig beslissen indienen.

mr. S. (Sander) Penning.

Meestal gratis: neem direct contact op
Dit klinkt misschien erg ingewikkeld en tijdrovend, maar dat valt erg mee. U hoeft dit ook niet zelf te doen. Neem contact op met Penning Rechtsbijstand, mail uw bezwaarschrift of aanvraag en de rest gaat “vanzelf”. Vooraf weet u of er kosten aan verbonden zijn.

Meestal is een ingebrekestelling en een beroep niet tijdig beslissen bij de rechtbank gratis. De overheid betaalt uw kosten, ongeacht uw inkomen of vermogen. Dus wacht u al lang op een beslissing op uw bezwaarschrift? Of bijvoorbeeld op een beslissing op uw aanvraag voor een uitkering of subsidie?