web analytics

Secretaris bezwarencommissie

Secretaris bezwarencommissie

Ondersteuning van de bezwarencommissie

Een bezwarencommissie (bezwaarschriftencommissie) van een gemeente of andere overheid kan niet zonder ervaren secretaris. Deze secretaris begeleidt de gehele bezwaarprocedure en ondersteunt de bezwarencommissie.

Met ondersteuning van de bezwarencommissie wordt bedoeld: het voeren van correspondentie met belanghebbenden, het onderhouden van de contacten met de ambtenaren, het organiseren van hoorzittingen en het op schrift stellen van de adviezen van de bezwaarschriftencommissie.

Een secretaris van een bezwarencommissie kan daarnaast ook een adviserende rol hebben. Een gedegen juridische kennis met daarbij goede communicatieve vaardigheden is daarom absoluut een vereiste.

Heeft uw overheidsorganisatie een helpende hand nodig bij het afhandelen van bezwaarschriften? Neem dan vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Bezwaarschriften afhandelen
Sander Penning. Penning Rechtsbijstand & Mediation

Outsourcing

Ook is het mogelijk om de afhandeling van de ingekomen bezwaarschriften (tijdelijk) volledig uit handen geven (outsourcing). Alle zorgen worden u dan uit handen genomen. Uw organisatie wordt volledig ontlast. Het bestuursorgaan ontvangt dan voor ieder bezwaarschrift een gedegen advies hoe op het bezwaar besloten dient te worden en kan op basis van dit advies een besluit nemen.

Tijdelijk extra secretaris

Heeft uw organisatie tijdelijk een (extra) secretaris nodig voor uw bezwarencommissie? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van ondersteuning van uw organisatie.

Verbetering bezwarenprocedure

Ook als u het vermoeden heeft dat de afhandeling van de ingekomen bezwaarschriften efficiënter kan, kunnen we samen met u kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Vaak is door het invoeren van enkele kleine wijzigingen in de procedure heel veel winst te behalen.

Neem vrijblijvend contact op

Dus neem gerust contact op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. Uiteraard geheel vrijblijvend.