web analytics

Outsourcing Bezwaarschriften

mr. S. (Sander) Penning. Penning Rechtsbijstand & Mediation

Outsourcing bezwaarschriften

Het afhandelen van bezwaarschriften door uw gemeente, provincie, ministerie of andere overheid kan ook worden uitbesteed. Dit wordt vaak outsourcing genoemd.

Het voordeel van outsourcing van de bezwaarprocedure is dat uw organisatie geheel wordt ontzorgd. Vanaf de binnenkomst van het bezwaarschrift tot aan het verzenden van het advies of de beslissing op bezwaar wordt voor u geregeld. Uw ambtelijke organisatie wordt vrijwel volledig ontlast van bezwaarprocedures.

Het maakt niet uit of uw organisatie werkt met een bezwarencommissie of met zogenaamd ambtelijk horen. De bezwarenprocedure zoals die bij uw organisatie is geregeld, wordt gevolgd.

Wilt u de afhandeling van de bezwaarschriften van uw organisatie deels of volledig uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact op. We bespreken dan uw wensen en de mogelijkheden voor uw organisatie.
Ook als u het vermoeden heeft dat de afhandeling van de ingekomen bezwaarschriften efficiënter kan, kunnen we samen met u kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Vaak is door het invoeren van enkele kleine wijzigingen in de procedure heel veel winst te behalen.