web analytics
No Cure No Pay

De kosten voor rechtsbijstand kunnen behoorlijk oplopen. En op voorhand is niet altijd aan te geven hoe groot de kans is op succes. Zelfs in gevallen dat u zeker weet dat u gelijk heeft. Gelijk hebben is immers niet hetzelfde als gelijk krijgen. Maar 1 ding is in ieder geval zeker: als u niet probeert uw gelijk te krijgen, dan krijgt u het ook niet.

Vrije Advocaatkeuze

Hebt u een rechtsbijstandverzekering? Bijvoorbeeld bij ARAG, Interpolis, ZLM of DAS? Dan is de kans groot dat ik u gratis rechtsbijstand kan verlenen. Uw rechtsbijstandverzekering betaalt dan de kosten voor mijn dienstverlening.

No cure no pay

Gratis rechtsbijstand op basis van no cure no pay

De kosten voor rechtsbijstand kunnen behoorlijk oplopen. En op voorhand is niet altijd aan te geven hoe groot de kans is op succes. Zelfs in gevallen dat u zeker weet dat u gelijk heeft. Gelijk hebben is immers niet hetzelfde als gelijk krijgen. Maar 1 ding is in ieder geval zeker: als u niet probeert uw gelijk te krijgen, dan krijgt u het ook niet.

Gelukkig is er een manier waarbij u geen risico loopt om onnodige kosten te maken: no cure, no pay. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als u tevreden bent over het behaalde resultaat.

In een schadevergoeding en ontslagvergoeding is vaak een post opgenomen voor de kosten van de rechtsbijstand, zodat de rechtsbijstand u ook echt helemaal niets kost. Dus zelfs niet als u wel tevreden bent over het behaalde resultaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van no cure, no pay in uw zaak? Bel direct gratis en vrijblijvend. Dat mag iedere dag tot 21.00 uur, dus ook in het weekend.

Mediation door mr. S. (Sander) Penning
Vrije advocaatkeuze

Vrije Advocaatkeuze

Gratis rechtsbijstand door vrije advocaatkeuze

Gratis rechtsbijstand kan ook door het recht op vrije advocaatkeuze bij een rechtsbijstandverzekering. Hebt u een rechtsbijstandverzekering? Bijvoorbeeld bij ARAG, Interpolis, ZLM of DAS? Dan is de kans groot dat ik u gratis rechtsbijstand kan verlenen.

De meeste verzekeraars willen echter liever zelf uw zaak behandelen. Waarom dit zo is, zal ik je uitleggen.

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, is het voor de verzekeraar het gunstigst (goedkoopst) als het geschil wordt behandeld door een medewerker van de verzekeraar zelf. Deze medewerkers (vaak juristen, maar lang niet altijd) zijn in loondienst van de rechtsbijstandverzekeraar en ontvangen een salaris dat beduidend lager ligt dan het tarief dat advocaten of zelfstandig juristen rekenen.

Lange tijd is het toegestaan dat rechtsbijstandverzekeraars op deze manier werken: geschillen worden altijd behandeld door medewerkers van de verzekeraar.

Een aantal jaren geleden is dit veranderd. De rechtspraak heeft bepaald dat iemand met een rechtsbijstandverzekering recht heeft op een zogenaamde “vrije advocaatkeuze”. Dit betekent dat je je ook juridisch mag laten bijstaan door een onafhankelijk jurist. De kosten moeten dan door de verzekeraar betaald worden. Je bent dan dus niet meer afhankelijk van een medewerker/jurist van de rechtsbijstandverzekeraar.

Voordeel onafhankelijk jurist

Het grote voordeel is dat die onafhankelijke jurist niet onder druk van de verzekeraar de zaak zo snel en goedkoop mogelijk moet afronden. Want dat is een veel gehoorde klacht: medewerkers van een rechtsbijstandverzekeraar besteden te weinig tijd aan een zaak, waardoor de belangen van de verzekerde niet goed worden behartigd.

Een andere veel gehoorde klacht is dat medewerkers van een rechtsbijstandverzekering niet voldoende expertise hebben op bepaalde rechtsgebieden. Verzekeraars zijn niet altijd open en eerlijk over de vrije advocaatkeuze. Ik maak regelmatig mee dat een verzekeraar tegen iemand heeft gezegd dat hij/zij geen recht heeft op een onafhankelijk jurist in zijn/haar zaak. Vrijwel altijd is dat onjuist en is er recht op vergoeding van de kosten van de door onafhankelijke jurist door de rechtsbijstandverzekeraar.

Daarom altijd het advies: hebt u een rechtsbijstandverzekering en een juridisch geschil? Informeer altijd even gratis en vrijblijvend of ik u kosteloos kan bijstaan. Dat is namelijk bijna altijd het geval. Ook als de verzekeraar heeft gezegd dat dat niet het geval is.

mr. Sander Penning